Plankgas Jongerenfestival van 18 t.e.m. 20 januari 2024

Programma Plankgas 2024

Donderdag 18 januari 2024
Plankgas gaat op donderdag 18 januari al van start met muziek in het Cultuurcentrum Gildhof! In Foyer De Scène en in de Herman Verscheldenzaal kan je afwisselend terecht voor vijf bands die het beste van zichzelf laten horen.

De bands werden geselecteerd via het artiestenplatform ‘Verse SprUiTjes’, een initiatief van Midwest. Deze muzikale weekbreker is gratis toegankelijk.

19u30 This Generation (Herman Verscheldenzaal)
20u15 Bearfeet (Foyer De Scène)
21u00 Monroaw (Herman Verscheldenzaal)
21u45 Amands Dual (Foyer De Scène)
22u30 Blain (Herman Verscheldenzaal)

 

Vrijdag 19 januari 2024
Theatervoorstelling Carré de Je van Kirn Compagnie - 20u30 - Theater Malpertuis

Carré de Je is een lofzang op samenhorigheid en broederlijke verstandhouding. Twee broers ontmoeten elkaar in een eenvoudige en rauwe ruimte. Ze leven samen en gaan de confrontatie met elkaar aan in een onthutsend acrobatisch spel, waardoor ze zichzelf alleen of in diepe harmonie terugvinden. Een universum vol verbeelding, waarin verwarring en verbondenheid door elkaar lopen. Het feit dat ze tweeling zijn, zorgt ervoor dat ze de scène met een immense liefde delen en dat ze elkaars lichaam door en door kennen wat een extra dimensie aan hun acrobatie toevoegt.

Alle info vind je hier

Zaterdag 20 januari 2024
Toonmoment leerlingen SAMW - 17u00 - CC Gildhof

Samen met tien enthousiaste jongeren van de academie Woord in Tielt werkten Lena Majri en Febe Coysman rond het gegeven film. Kernvraag die ze zich daarbij stelden: welke rol spelen films in ons leven en hoe vertalen we dit naar theater? Het resultaat kan je komen bewonderen op het toonmoment.

Pastabar - vanaf 18u30 - Theater Malpertuis
Op zaterdag kan je in onze foyer terecht voor een heerlijke pasta (5€) vanaf 18u30.

Theatervoorstelling Baked Beans (20u30) van Lena Majri en Febe Coysman

Met hun nieuwe voorstelling ‘Baked Beans’ zoeken Febe Coysman en Lena Majri opnieuw de grens op tussen theater en film. Op humoristische en absurde wijze brengen ze personages die groots zijn in hun kleinheid, herkenbaar in hun onvermogen en ontroerend in hun pathetiek.

Alle info vind je hier.

 

Andere nieuwsberichten