Malpertuis Studio

Een leeromgeving, een plek van reflectie en ontmoeting waarbij alle theaterdisciplines aan bod komen: acteren, regisseren en schrijven.


Sinds 2016 organiseert Theater Malpertuis postacademische leerinitiatieven voor theaterkunstenaars. Bedoeling is een blijvende leeromgeving te creëren, een plek van reflectie en ontmoeting waarbij alle disciplines aan bod komen: acteren, regisseren, schrijven. 

Een masterclass is een lessenreeks die door één (of meerdere) deskundige(n) wordt gegeven. Overdracht van kennis en ervaring staat centraal. Zo gaf grande dame Viviane De Muynck in maart 2019 nog een masterclass rond het werk 4 Quartets van T.S. Eliot. 10 Jonge deelnemers, afgestudeerd aan verschillende toneelopleidingen in Vlaanderen en Nederland deelden samen het podium. 

Een residentie geeft letterlijk en spreekwoordelijk plek aan theatermakers. Ze verblijven in onze infrastructuur om aan onderzoek te doen in hun parcours als maker. Zo resideerde Alexander Vantournhout in februari 2020 twee weken in Malpertuis om zijn nieuwe voorstelling Through the Grapevine voor te bereiden. Aan het einde van de residentie deelde Vantournhout zijn bevindingen in een toonmoment voor plaatselijke scholen en academies. 

Naast de masterclasses en residenties bieden we ook workshops en klassen aan. Klassen zijn korte en overzichtelijke studiemomenten, waarop zowel professionelen als liefhebbers kunnen intekenen. Ze zijn bedoeld om een bepaalde materie herop te frissen en/of inspiratie te bieden aan al wie graag wil bijleren. 

Meer info over Malpertuis Studio? Mail naar maud@malpertuis.be