Archief

Onze Koen

'Onze Koen' is een liefdesgeschiedenis, getekend in al haar fases en stadia. Even hilarisch als herkenbaar. De publiekstrekker van Malpertuis in 2016. Voor de herneming speelt Peter de Graef zelf aan de zijde van Tania Van der Sanden.

GAZ. Pleidooi van een gedoemde moeder

Topactrice Viviane De Muynck geeft gestalte aan de moeder van een gedode terrorist. Naast een psychologisch portret dat de beweegredenen van de geweldenaar probeert te doorgronden, is 'GAZ. Pleidooi van een gedoemde moeder' vooral een betoog voor menselijkheid en een pleidooi voor nuance.

do 12/10/2017 > za 20/10/2018
Vijand van het volk

Hendrik Ibsens ’Vijand van het volk' in het sappig West-Vlaams. Regisseur Geert Six (Unie der Zorgelozen) laat zien hoe de hypocrisie van de machthebbers en de onverschilligheid van de burgers van alle tijden zijn.

MASTERCLASS door Lucas Vandervost (6-7-8/09)

Neem samen met andere alumni van een theateropleiding deel aan de 3-daagse MASTERCLASS van Lucas Vandervost op 6, 7 en 8 september 2018. Je krijgt er de kans om via gespecialiseerde oefeningen kennis te maken met de uitgesproken visie van deze master.

Masterclass Viviane De Muynck

Neem deel aan de masterclass van Viviane De Muynck. Je krijgt er de kans om kennis te maken met de uitgesproken visie van deze gerenommeerde actrice met een indrukwekkend palmares.

2019 (Droomspel)

De achterkant van het koopwalhalla wordt door regisseur Piet Arfeuille allerminst paradijselijk getoond. Het is zijn grote thema: de schijnvrijheid van het liberalisme, de schaduwzijde van het ‘stralende’ vrije markteconomische model: innerlijke leegte, materialisme ...

Hondstuk

“Hondstuk” is een tekst van de broers Peter en Stefan Perceval die speciaal voor actrice Sien Eggers werd geschreven. Hierin vertelt ze een verhaal over een moeder en een zoon, over vriendschap, over natuurdocumentaires, over ‘onzichtbaar zijn’ ...  

Are You Ready, Are You Ready For Love?

In een niet nader genoemde grootstad vat een jonge man een platonische liefde op voor de vrouw in het appartement naast hem. Een tussenmuur scheidt hen van elkaar. Langzamerhand krijgt zijn romantisch verlangen een ziekelijk en obsessioneel karakter.

De Zaak

Op een morgen is een man gaan liggen. Het is niet duidelijk of het goed of slecht met hem gaat. Of hij slaapt of mediteert. Verdrietig is of bevrijd. Zakt hij weg in weemoed of grijpt hij in, in wat onwrikbaar lijkt?

No I Be Yonder

Wat gebeurd er als William Shakespeare, Oscar Wilde en ‘Alice in Wonderland’ door de blender gaan?

Send All Your Horses

Een meisje gaat op zoek naar haar verloren gewaande tweelingzus en raakt daarbij steeds meer verstrikt in haar eigen droomwereld.

do 02/02/2012 > do 02/02/2012
Herfstsonate

Een adembenemende confrontatie over familiekwetsuren, pijn die je je hele leven met je meedraagt. Maar ook een grootse daad van liefde waarin na jaren van onvermogen eindelijk de moed wordt opgebracht om te praten, te luisteren naar elkaar.

do 25/04/2013 > do 25/04/2013
Kasimir en Karolien

Op vraag van Arfeuille bewerkte Geert Six, artistiek leider van het sociaal-artistieke gezelschap Unie der Zorgelozen, het tragikomische liefdesdrama Kasimir und Karoline (1932), van Ödön von Horváth. Ook toen geselde het spook van de recessie het Westen.

Light As A Feather, Green As An Apple

Op een verrassende en bijwijlen grappige manier blazen dansers Veli Lehtovaara (Finland) en Maria Ferreira Silva (Portugal) het stof weg van de vermolmde iconografische beelden uit het christendom, waarbij ze de onvergankelijke emotionaliteit van die beelden eens te meer onderstrepen.

Recht Zal Zijn Wat Ik Zeg!

'Recht zal zijn wat ik zeg!' is gebaseerd op een werkelijk plaatsgegrepen volksvergadering in het oude Griekenland, waarin de politicus Ktesifon voorstelt zijn collega Demosthenes vanwege zijn verdiensten een gouden krans toe te kennen in het theater.

Yesterday (Or How We felt About The Rumour)

In dit theaterstuk combineren regisseur Piet Arfeuille en cineaste Nathalie Teirlinck film en theater, zonder één enkele camera te gebruiken. De wereld van 6 appartementsbewoners, van 10 tot 82 jaar, wordt verborgen achter muren en in hoeken.

4: STILL LIFE

Deze dansproductie geïnspireerd op de dansgeschiedenis en de evolutie van het dansduet tussen man en vrouw van NB Projects & Theater Malpertuis uit 2013 komt nog één keer naar Tielt. Niet te missen!

Beginners

Theaterregisseur Piet Arfeuille en cineaste Nathalie Teirlinck brengen filmisch theater naar het werk van de Amerikaanse auteur Raymond Carver met in de cast o.a. Els Olaerts, Karlijn Sileghem, Stefan Perceval & Frans Van der Aa.