Over Malpertuis

Geschiedenis & filosofie

foto_voordeur_fietsen

Met 50 jaar op de teller is Theater Malpertuis een gevestigde waarde in het podiumkunstenlandschap. Sinds het aantreden van artistiek directeur Piet Arfeuille in 2009, is Malpertuis een theaterhuis met de ambitie om verder te groeien in betekenis.

Onze werking bestaat enerzijds uit Piet Arfeuilles eigen regies en anderzijds uit het werk van artistieke bondgenoten, nieuwe maar ook gevestigde makers uit verschillende disciplines. Naast geactualiseerde bewerkingen van klassiek repertoire geeft Arfeuille ook plaats aan andere artistieke disciplines (beeldende kunst, dans) en is er ruimte voor talentontwikkeling in de vorm van masterclasses en residenties, een initiatief dat ondersteund wordt door de Provincie West-Vlaanderen.

Ook andere productiehuizen en cultuurcentra reikt Theater Malpertuis de hand voor het maken van coproducties. Zo ontstond er de laatste jaren een band met Unie der Zorgelozen, Toneelhuis, muziektheater LOD, CC De Grote Post Oostende, CC De Steiger Menen, CC Lokeren, … In Tielt zelf kan Theater Malpertuis sinds jaar en dag rekenen op een samenwerking met Cultuurcentrum Gildhof. Ieder seizoen zijn zo’n 25 theaterproducties, die door de collega’s van Gildhof geselecteerd worden, te gast in Theater Malpertuis

Lees meer

Wie is wie

Theater Malpertuis is een vrij kleine organisatie met zeven vaste medewerkers. We worden daarnaast ook versterkt door een hecht team vrijwilligers.

Maak via de 'lees meer' knop kennis met het team, de vrijwilligers, de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering. 

Lees meer

Werken bij Malpertuis

Gebeten door Theater? Geïnteresseerd in een job in de culturele sector? Op zoek naar een boeiende stage of vrijwilligerswerk in een warm nest?

Dan ben je bij ons aan het goede adres! Via de 'lees meer' knop kom je alles te weten over werken bij Malpertuis. 

Lees meer

Partners

forweb
Vlaanderen_verbeelding_werkt
TIELT_SL_187_ZW
W_VL_logo_koepel_met_steun_cmyk
download
logo_unie_der_zorgelozen
7860_613074872078139_1199160416_n
LOGO_SAMW_Tielt_web
vp_mzw_logo
download
Logo_Lokeren_Cultuurcentrum
LOGO_Vooruit_oranje
tax_shelter
campo
logo_POS_PMS_groot
KVS_logo_text_pink
NTGent_logo_black_4000px_002
deburen_logo_red_RGB
Bekijk alle partners