Over Malpertuis

Geschiedenis & filosofie

foto_voordeur_fietsen

Met meer dan 50 jaar op de teller is Theater Malpertuis een gevestigde waarde in het podiumkunstenlandschap. Onze werking bestaat enerzijds uit de regies van artistiek directeur Piet Arfeuille en anderzijds uit het werk van artistieke bondgenoten, nieuwe maar ook gevestigde makers uit verschillende disciplines. Naast geactualiseerde bewerkingen van klassiek repertoire geeft Arfeuille ook plaats aan andere artistieke disciplines (beeldende kunst, dans) en is er ruimte voor talentontwikkeling in de vorm van masterclasses en residenties.

Ook andere productiehuizen en cultuurcentra reiken Theater Malpertuis de hand voor het maken van coproducties. Zo ontstond er de laatste jaren een band met Unie der Zorgelozen, Toneelhuis, muziektheater LOD, cc De Grote Post Oostende, cc De Steiger Menen, cc Lokeren, OPENDOEK, Nicole Beutler Projects ...

In Tielt zelf kan Theater Malpertuis sinds jaar en dag rekenen op een samenwerking met cultuurcentrum Gildhof. Ieder seizoen worden zo’n 18 gastvoorstellingen geprogrammeerd in Theater Malpertuis.

Daarnaast presenteert de Stedelijke Academie voor Muziek & Woord per seizoen een vijftal aperitiefconcerten. Vormingplus kan bij Malpertuis terecht voor hun filocafé en iedere eerste maandag van de maand gaat de leeskring in Malpertuis rond de tafel zitten. Amateurgezelschappen en andere organisaties kunnen een beroep doen op onze technische infrastructuur voor hun eigen activiteiten. Samen met al deze partners staan we garant voor een kwalitatief podiumaanbod in Tielt en op tournee in Vlaanderen en buitenland. 

Lees meer

Wie is wie

Theater Malpertuis is een vrij kleine organisatie met zeven vaste medewerkers. We worden daarnaast ook versterkt door een hecht team vrijwilligers.

Maak via de 'lees meer' knop kennis met het team, de vrijwilligers, de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering. 

Lees meer

Werken bij Malpertuis

Gebeten door Theater? Geïnteresseerd in een job in de culturele sector? Op zoek naar een boeiende stage of vrijwilligerswerk in een warm nest?

Dan ben je bij ons aan het goede adres! Via de 'lees meer' knop kom je alles te weten over werken bij Malpertuis. 

Lees meer

Partners

CCG_Nieuw_logo
Vlaanderen_verbeelding_werkt
TIELT_SL_187_ZW
logo_unie_der_zorgelozen
LOGO_SAMW_Tielt_web
000132_Avansa_Logo_mid_en_zuidwest_Zw_regioaanduiding
tax_shelter
Flanders-Tax-Shelter
logozwart
meemoo_logo_lockup_pos_rgb
En_Avant
Logo_Hair_more
theaterarsenaal_logo_primair_cmyk_black
logo_Ensor2024
admin_logo
de_mankemerrie
kleinVerhaal_logo
edc_label
Bekijk alle partners