Jackie - nog te zien tot en met 11 maart!

Lien raakte 13 jaar geleden helemaal in de ban van het genie en de persoon van Jacqueline du Pré en droeg haar sindsdien elke dag mee als compagnon de route.
Jackie du Pré was een Britse celliste met een innemende persoonlijkheid en een bijzonder gevoel voor humor. Ze werd internationaal geroemd om haar uitzonderlijk talent en intuïtieve manier van spelen. Haar blitzcarrière kende abrupt een einde toen ze op 28-jarige leeftijd de diagnose van MS kreeg en geen instrument meer kon bespelen. Na een meedogenloze fysieke aftakeling stierf ze in 1987 op 42-jarige leeftijd.


Omgaan met fysieke aftakeling is een belangrijke rode draad doorheen de voorstelling. Jackie incorporeert voor Lien zowel de tragiek van het ziek zijn en uiteindelijk sterven als de troost die muziek kan bieden. Die dualiteit wil ze vertalen naar de scène. ‘Jackie’ wordt geen biografie over Jacqueline du Pré, dan wel een ontmoeting tussen Lien en Jackie, een zoektocht naar wat ons als mens verbindt en wat je kan dragen in de soms gruwelijke onvoorspelbaarheid van het leven.


Voor haar eerste theaterproductie in Theater Malpertuis laat Lien zich goed omringen. Ze krijgt de hulp van dramaturg Daan Borloo (Compagnie Cecilia), choreografe en danseres Bérengère Bodin (les ballets C de la B) spelcoach Renée Goethijn (K.A.K, Jong Gewei/Kloppend Hert) en Jana Roos voor kostuum en scenografie.
 
‘Jackie’ is nog te zien op woensdag 8 maart in onze zaal en op 9, 10 en 11 maart in NTGent.
Voor info over deze productie en alle speeldata kan je terecht op onze website: https://malpertuis.be/nl/producties/jackie

Lees hier meer over Liens zoektocht naar een fysieke vertaling op scène.