Ontdek hier onze partneractiviteiten!

Partneractiviteiten

 

Apero con fuoco

De aperitiefconcerten van Apéro con fuoco zijn ondertussen een gevestigde waarde bij Theater Malpertuis. Het is een platform voor zowel veelbelovende musici als talent van eigen bodem. Apéro con fuoco gaat telkens door op zondagvoormiddag om 11u met een aperitiefje erbij.

Kaarten voor deze concerten kan je reserveren aan €12 (€5 voor leerlingen van de academie) per voorstelling bij de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord Tielt. In de toegangsprijs is de aperitief inbegrepen (uitgezonderd voor het lerarenconcert).  

Apéro con fuoco is een initiatief van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord, Theater Malpertuis en Cultuurcentrum Gildhof. Met de steun van Rotary Tielt, Piano’s Maene en Stad Tielt.

Het eerste concert vindt plaats op 02 oktober 2022 in Theater Malpertuis.

Ontdek hier het programma.

 

Zanglust

Momenteel telt Zanglust 143 uitvoerende muzikanten: 79 koorleden en 64 orkestleden. Sedert begin 1987 staat dirigent Bart Snauwaert aan het hoofd van het ensemble.

Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 oktober brengen zij de musical 'Naar Compostela'.

“Naar Compostela” vertelt het verhaal van de veertiger Johan, getrouwd met Esther en vader van een dochter van dertien. Een fatale verliefdheid doet hem inzien hoe uitgeblust hij is en hij belandt in een diepe depressie.
We volgen zijn weg doorheen de psychiatrische instelling waar hij in terechtkomt en hoe hij in een zoektocht naar liefde en hoop de tocht naar Compostela aanvat: de Camino naar Santiago.

De musical “Naar Compostela” wordt gebracht in de passende omgeving van de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Tielt. Het wordt een unieke creatie met gebruik van de nieuwste professionele technieken voor licht, projectie en geluid.

Meer info en tickets vind je hier.

 

Praattafels

Een van de initiatieven van de Mondiale Raad in Tielt is het organiseren van praattafels Nederlands.

Taal is belangrijk bij het integratieproces. Naast de lessen Nederlands in Open School en CVO Scala krijgen anderstalige nieuwkomers tijdens de praattafels de kans om op een informele manier de taal te oefenen. De praattafels vinden plaats in Luna di Tanneke, in drie basisscholen (Het Spoor, De Springplank en in Nieuwland) en in Theater Malpertuis. Om de twee weken komen we samen voor één tot anderhalf uur ; ofwel ’s morgens, in de namiddag of eenmaal ook ’s avonds.  Er wordt met de aanwezigen een gespreksthema gekozen of een andere spreekkans gezocht. De nieuwkomers zijn telkens erg dankbaar voor deze ontmoetingen.

In Theater Malpertuis gaan de praattafels door op 27/09, 25/10, 22/11, 20/12, 16/02/2023, 21/03/2023, 25/04/2023, 23/05/2023 en 20/06/2023.

Voor meer info kan je hier terecht.