Wij zijn ambitieuzer dan dit en steunen de campagne van oKo

Begin april lanceerde oKo de campagne "Wij zijn ambitieuzer dan dit". Deze campagne werd ontwikkeld als reactie op het te lage budget dat voor de sector beschikbaar is binnen het kunstendecreet om alle organisaties voldoende te ondersteunen.

Het totale budget dat nu door de minister ter beschikking is gesteld, bedraagt slechts 0,28% van de totale Vlaamse uitgavenbegroting. En eigenlijk is dat een status quo. oKo vraagt 38 miljoen euro extra aan de Vlaamse Regering, om de koopkracht van de sector te herstellen én om te investeren in de toekomst van de professionele kunsten. Dat extra bedrag is slechts 0,07% van de uitgavenbegroting van de Vlaamse overheid in 2022. 

Zonder deze extra middelen gaat er - onnodig - veel moois verloren. Meer dan ons allen lief is. 

Want: Kunst werkt. Verruimt. Vermaakt. Inspireert. Enthousiasmeert. Verkwikt. Creëert. Bevrijdt. Overrompelt. Geneest. Verbluft. Begeestert. Confronteert. Bezweert. Verwarmt. Verfrist. (Ver)Wekt. Speelt. Musiceert. Vertelt. Overdondert. Verbeeldt. Troost. Verblijdt. Prikkelt. Ontketent. Ontroert. Verrukt. Voedt. Ontmoet. Verbindt. Versterkt. Werkt.

Voor jou.

Je begrijpt het, wij zijn #ambitieuzerdandit.

Voor alle info rond deze campagne kan je terecht op de website: https://www.ambitieuzerdandit.be/