Check onze 'Jackie'-playlist op Spotify

Veel muziekliefhebbers denken bij het horen van de naam Jacqueline du Pré (1945 – 1987) meteen aan haar weergaloze interpretatie van het celloconcerto van Edward Elgar.

Ook Kol Nidrei van Max Bruch en de celloconcerten van Dvořák en Schumann worden in één adem genoemd met ‘the golden girl’ van de klassieke muziek. Zelfs nu nog, meer dan dertig jaar na haar overlijden, wordt ze geroemd om haar intuïtieve, gevoelvolle klank.

Actrice en theatermaakster Lien Wildemeersch werd 14 jaar geleden geraakt door haar muziek en verslond sindsdien alles wat er over haar te vinden is. Al bij haar afstuderen aan het KASK in 2009 was het idee voor een voorstelling er al. 

Na vijf uitverkochte zalen, vijf staande ovaties en heel wat lovende perscommentaren komt 'Jackie' zeker nog terug, maar geniet vooral nog na van de voorstelling met de wondermooie muziek van Jacqueline du Pré.

Beluister hier onze 'Jackie'-spotifylijst!