Debatten na voorstelling 'Amor Mundi'

PROGRAMMA

Woensdag 27 april: filmcriticus Patrick Duynslaegher situeert de Duitse cineast R.W. Fassbinder in zijn tijd.

Patrick Duynslaegher (°1953) is een Belgische filmcriticus die in de periode van 1972 tot 2011 meer dan 5000 films recenseerde voor Knack. 

Donderdag 28 april: vanwaar toch de toenemende populariteit van autoritaire regimes en hoe laten we de stem van de burger opnieuw klinken? We praten met de uit Roeselare afkomstige politica Stephanie D’Hose.

Stephanie D'Hose (°1981) is Vlaams Parlementslid en Open Vld-fractieleider in de Gentse gemeenteraad. Sinds oktober 2020 is ze voorzitter van de Senaat. Ze pleitte in die hoedanigheid ook voor de afschaffing ervan. In januari 2022 werd D’Hose ondervoorzitter van Open Vld.

Zaterdag 30 april: met de Tieltse mensenrechtenadvocaat Paul Bekaert praten we over respect voor wetgeving en een eerlijke procesvoering.

Paul Bekaert (°1948) is een Belgische advocaat die zaken van mensenrecht, uitleveringen en asielaanvragen pleit. Bekaert stelt zich op als verdediger van de mensenrechten, meer bepaald in België verblijvende buitenlanders die geconfronteerd werden met een uitleveringsbevel naar hun land van herkomst of die asiel in België aanvroegen. Hij is ook lid van de Algemene Vergadering van de Liga voor Mensenrechten.

Woensdag 04 mei: wat is het belang van controverse in de kunst? O.m. Delphine Lecompte, dichteres en columniste, maakt haar opwachting.

Delphine Lecompte (°1978) is dichteres, schrijfster en columniste. In 2009 kwam haar eerste dichtbundel ‘De dieren in mij’ uit waarvoor ze in 2010 de C. Buddingh'-prijs won en in 2011 de Prijs voor Letterkunde van de Provincie West-Vlaanderen. In 2021 werd ze voor één jaar museumdichter van de stad Brugge. Haar columns voor het tijdschrift HUMO gaan geen enkel onderwerp uit de weg en zorgen af en toe voor ophef bij het brede publiek.

 

Meer info over de voorstelling Amor Mundi kan je hier terugvinden. Tickets voor deze voorstellingen vind je hier.

Bekijk de productie

Andere nieuwsberichten