Plankgas Jongerenfestival 2023

Voor de zesde keer slaan Theater Malpertuis, Cultuurcentrum Gildhof en de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord de handen in elkaar voor een weekend vol theater en cultuur voor en door jongeren! Deze editie van het Plankgas-festival staat helemaal in het teken van 'Connected': connectie met elkaar, met de wereld, met het internet, met jezelf,...

Het jaarlijkse festival vindt dit keer plaats op 27, 28 en 29 januari en zal voor de eerste keer gespreid worden over drie dagen. De bekende formule van het festival (twee theatervoorstellingen, workshops met toonmoment, pastabar en een optreden) wordt aangevuld met een heus dagprogramma op vrijdag gericht op de middelbare scholen van Tielt.

Nieuw ook op zondag is de 'Art Contest' en de 'Stage Contest'. Ben je tussen de 14 en 22 jaar oud? Heb je talent voor muziek, dans, woord of beeldende kunst en weet je een publiek te boeien? Overtuig onze professionele jury en win één van onze mooie prijzen!

Hou dus zeker het weekend van 27-29 januari 2023 vrij, want dan geven we samen met alle jong geweld plankgas in Tielt!

PROGRAMMA

vrijdag 27 januari

 

zaterdag 28 januari 

 • 17u-18u: workshops o.l.v. Stedelijke Academie voor Woord en Kunst
 • 18u: pastabar (5€)
 • 20u30: voorstelling Catharsis van Eva Binon en Jason Dousselaere

 

zondag 29 januari - GEANNULEERD

10-16u:  Connected Art Contest + Connected Stage Contest

Dit jaar kan je zelf aan de slag tijdens het Plankgasfestival! Ben je tussen de 14 en 22 jaar oud? Heb je talent voor muziek, dans, woord of beeldende kunst en weet je een publiek te boeien? Overtuig onze professionele jury en schep zelf een kunstwerk of een performance in het thema ‘Connected’ (connected met jezelf, met de wereld, met het internet, enz.).

Voorwaarden om deel te nemen aan Stage Contest:

 • Je bent minstens 14 en niet ouder dan 22 op 29 januari 2023.
 • Je kunt alleen of met een groep meedoen. Alle groepsleden moeten ook vallen binnen de leeftijdsgrens zoals hierboven genoemd.
 • Je mag hulp in de vorm van coaching krijgen bij de voorbereiding van je act door een begeleider.
 • De jury let op originaliteit, presentatie, techniek, inhoud en potentie.
 • Iedere presentatie duurt minimaal 7 minuten en maximaal 15 minuten. De jury let op de tijd.
 • Gebruik je naakt of geweld in je act of zitten er risico’s voor de veiligheid (voor jezelf of het publiek) in je act? Neem dan contact op met ons via info@malpertuis.be.

Als je deelneemt aan de Connected Contest kan het zijn dat er een foto of video van je wordt gemaakt tijdens één van de activiteiten. Deze foto’s en/of video’s kunnen daarna gebruikt worden ter promotie van het Plankgasfestival en de Connected Contest.
De jury en de organisatoren weerhouden het recht prijzen in te houden of performances niet toe te laten in geval van onvoldoende kwalitatieve inzendingen of organisatorische overmacht.

(Klik hier voor alle info omtrent Connected Art Contest)

Wat kan je winnen?

Eerste prijs: Een waardebon van 300 euro, en de kans om jouw performance te brengen op het podium van het cultuurcentrum en/of Theater Malpertuis als voorprogramma tijdens seizoen '22-'23 of '23-'24 + vouchers voor theater/film tijdens het lopende seizoen van het cultuurcentrum.

Tweede en derde prijs: Waardebonnen ter waarde van 200 euro en 100 euro + vouchers voor theater/film tijdens het lopende seizoen van het cultuurcentrum.

Aanvullende informatie

 • Alle performances zijn toegankelijk voor publiek en gratis te bekijken. De zaal kan door het publiek enkel verlaten worden tijdens de pauzes.
 • Kandidaten die zich inschrijven voor deelname aan de wedstrijd, aanvaarden volledig en zonder voorbehoud de voorwaarden van dit reglement.
 • De prijsuitreiking zal plaatsvinden na de laatste performance op zondagavond 29/01/2023 in cultuurcentrum Gildhof.