Maak kennis met de spelers van Medea

Tim Bogaerts
Tim Bogaerts genoot een acteursopleiding op de toneelacademie in Maastricht. Als speler begeeft hij zich op het snijpunt tussen repertoire, performance en fysiek spel. Hij speelde bij verschillende gezelschappen waaronder KVS, NTGent, Ultima Vez en de Warme Winkel. Daarnaast wil hij, samen met collega-maker & speler Lien Thys, zijn eerste stappen maken als theatermaker. De voorstelling 'Na de repetitie', werd tijdens de laatste editie van het TheaterFestival geselecteerd onder de noemer 'Trappelend Talent'. In 'Medea' hoopt hij zijn persoonlijke zoektocht naar verbinding tussen taal en lichaam verder te onderzoeken.

©Arjan Benning en Polina Gladkovaj
De Nederlandse acteur en theatermaker Lars Brinkman behaalde zijn diploma aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht in 2017 en speelde sindsdien mee in tal van producties. Hij zoekt altijd naar een persoonlijke verbinding met het materiaal waarmee hij werkt. Zijn lichaam zet hij in om tot zijn spelintuïtie en verbeelding te komen. “Ik probeer mijn lichaam als een speeltuin te zien die los staat van hokjes en beperkingen.” Brinkman volgde eerder een masterclass van Viviane de Muynck in Theater Malpertuis en staat met Medea voor de eerste keer bij ons op de planken.

Laurent Delom
Laurent Delom is een veelzijdige Franse performer die initieel afstudeerde als ingenieur en daarna een dansopleiding volgde aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Hij voelt zich op zijn best in grote groepen van performers samen op één podium en koos daarom specifiek voor de productie van Medea. Hij is actief in België, Frankrijk en Mexico en heeft naast dans ook artistieke interesses in fotografie en webdesign.

© Floyd Koster
Nick Deroo werkte in het verleden al samen met Fabián Santarciel de la Quintana en deelt dezelfde fascinatie voor het bewegend lichaam. Samen met collega-theatermaker Tom de Ronde won hij recent de Amsterdam Fringe Award 2021 met de voorstelling After the Echo. De jury loofde de twee performers met de verbluffende kwaliteit van hun performance. Als mimespeler heeft Deroo een grote interesse in de verhouding van het lichaam ten opzichte van een ander en ziet daarom een grote uitdaging in Medea.

Arne Luiting
Vooraleer Arne Luiting zich ging toespitsen op theater in België, genoot hij een dansopleiding in Amsterdam. Hij combineert beide talenten op de planken en blijft zoeken naar hoe hij zichzelf kan blijven uitdagen vanuit zijn dubbele achtergrond. Bij al zijn werk voelt hij de noodzaak om te vertrekken vanuit bewegen, een kracht waar hij zorgvuldig mee omgaat. Naast theater, dans en zang heeft Luiting zijn eerste stappen gemaakt richting choreografie. En in de toekomst heeft Luiting vooral plannen als speler in theater en film.

Ebe Meynckens
Ebe Meynckens is de jongste acteur en danser van het gezelschap. Als 21-jarige heeft hij al heel wat ervaring in film en theater en maakt hij met zijn collectief GAIAROS ook eigen producties. Ebe heeft een sterke voorliefde voor taal en literatuur; zo was hij finalist bij de schrijfwedstrijd van Kunstbende en Jeugd en Poëzie, en is hij altijd al met beweging en bewegingstheater bezig geweest. Getuige daarvan zijn de voorstellingen 8.2 (2018) en Plural Individual (2016) waarin hij telkens een sterke dansperfomance neerzette.

Elie Tass©Nick Hannes
De Brusselse danser Elie Tass was al tijdens zijn opleiding aan het Hoger Instituut voor Dans in Lier te zien in de voorstellingen van Tannhäuser (een opera van Richard Wagner) voor Troubleyn / Jan Fabre. Zijn jarenlange samenwerking met Alain Platel in de jaren erna resulteerde in tal van creaties voor Les Ballets C de la B zoals Taüberbach (2013-2015) en Nicht schlafen (2016-2018).
In zijn werk vertrekt Tass vooral vanuit de idee van een hevig onderzoekend lichaam … dansend maar ook wandelend, zittend, ademend, manipulerend, zwetend en observerend. En vanuit goesting en curiositeit.

Geert Vaes
Geert Vaes ontwikkelde in meer dan twee decennia tijd een indrukwekkend oeuvre met een unieke esthetiek waarin hij beeldtaal, fysiek theater, multimedia, performance en beeldende kunst samenbrengt. Hij is gefascineerd door de verschillen tussen mensen, culturen, overtuigingen, gewoontes en hoe het allemaal in elkaar past tot een wonderlijke puzzel. Binnenkort is hij ook te zien in Amor Mundi.

Tania Van der Sanden©Klaas Verdru
Tania Van der Sanden studeerde af aan het Conservatorium Antwerpen in 1984. Ze speelt vooral theater bij verschillende gezelschappen, ondermeer bij Toneelgroep Amsterdam, NTGent, HETPALEIS, Theater Antigone, KVS, Studio Orka en Abattoir Fermé. Legendarisch was haar rol in de rubriek Vaneigens van het televisieprogramma Man Bijt Hond, net als haar verschijning in In de Gloria. Theater Malpertuis heeft ondertussen een  band van meer dan 25 jaar met Tania Van der Sanden. Ze speelde in verschillende producties van drie artistiek directeurs: Sam Bogaerts, Bob De Moor en Piet Arfeuille. Huidig artistiek directeur Piet Arfeuille overtuigde haar om in 2018 een onewomanshow te brengen, T.A.N.I.A., een show die tot op vandaag nog op tournée is. In Medea speelt Tania de titelrol.

Medea speelt op verschillende data bij ons in Tielt en ook in andere cultuurhuizen in Vlaanderen. Benieuwd? Reserveer dan snel je zitje via onze ticketpagina