Kunstenaar Thomas Steyaert exposeert in onze foyer

Nog tot het einde van dit theaterseizoen zal je de kunstwerken van Thomas Steyaert kunnen bewonderen in onze foyer.

Thomas' opleiding en jarenlange internationale ervaring als danser, performer en choreograaf bezorgden hem een grote nieuwsgierigheid en interesse in het gebruik, de creatie, de esthetiek van beelden in verschillende artistieke media. Deze nieuwsgierigheid inspireerde hem langzaam tot het maken van kleine teken- en schilderwerkjes. In het begin voldeed deze praktijk aan een behoefte om de 'lege ruimte' op te vullen tussen performance en choreografische projecten. Naarmate de tijd verstreek, werd deze praktijk steeds belangrijker, en het schilderen en tekenen begon een aanzienlijk deel van zijn tijd in beslag te nemen. Het aantal materialen nam toe, oppervlakken veranderden, en de fascinatie voor textuur en kleur groeide.

Inmiddels zijn schilderen en tekenen essentiële onderdelen van zijn artistieke taal geworden. De stijl varieert van figuratief, naïef en cartoonesk tot meer uitgewerkte en complexe abstract-figuratieve werken.

 

Meer info over deze veelzijdige artiest kan je vinden op zijn website: https://thomassteyaert.wixsite.com/ponyhill