SEIZOENSOPENING 10-11-12 SEPTEMBER

We nemen je graag mee naar ons volgende seizoen, een waarvan we hopen dat het ons weer laat leven zoals we willen, gaan waar we willen en zien wat we willen. In het weekend van 10-12 september starten we die ‘heropening’ van de cultuur in Tielt. We laten dat niet zomaar passeren, maar vergasten u op een rijkgevuld openingsweekend, in samenwerking met Cultuurcentrum Gildhof.

Vrijdag 10 september: Het nieuwe seizoen wordt muzikaal ingezet op vrijdagavond 10 september om 20u30 in de cc Gildhof door Hooverphonic-boegbeeld Geike Arnaert & Hydrogen Sea.

Zaterdag 11 september: Vanaf 19u kan u bij Theater Malpertuis genieten van de voorstelling Mount Average van Julian Hetzel (Campo). Het is een parcours waarin Hetzel zijn publiek laat wandelen en zitten in een soort fabriek en  ons confronteert met ideologieën uit de geschiedenis. Door in een fysieke confrontatie te gaan met beeltenissen van figuren als Lenin, Hitler, Mao, Stalin of Leopold II, stelt Hetzel de regimes, tijdsgewrichten en macht in vraag.

De kwaliteit van Julian Hetzels werk wordt internationaal erkend. Op de Theater Biënnale 2019 in Venetië werden 3 voorstellingen van hem vertoond. Mount Average kent zijn PREMIERE in Malpertuis.

Per tijdsblok van 10 minuten worden precies vier bezoekers binnengelaten voor het parcours. De voorstelling duurt 70 minuten (waarvan 20 minuten wandelen). Stel zelf uw groep van 4 man  samen en kies voor een bepaald tijdstip bij de reservatie. We vragen u om ten laatste 15 minuten voor uw tijdstip aanwezig te zijn in Theater Malpertuis.

Zondag 12 september: Van 11u tot 13u vindt er bij Theater Malpertuis een Apéro plaats. Naast verschillende hapjes en drankjes, bieden we dan graag nog wat inzicht in onze producties van seizoen 2021-22 en organiseren we gesprekken met enkele prominente medewerkers van ons nieuwe seizoen. Op de praatstoel: o.a. Jeroen Olyslaegers, Tania Van der Sanden, Bob De Moor, Berlinde De Bruyckere en artistiek leider Piet Arfeuille. Snel reserveren want publiekscapaciteit beperkt!

In de namiddag kan u in het kader van Open Monumentendag een rondleiding boeken, en tonen we u graag alle kantjes en hoekjes van ons theaterhuis. Rondleidingen om 14u en om 15u30

Indien u graag nog wat cultuur had gehad op deze zondag, kan u nog eens langs bij Cultuurcentrum Gildhof, waar die dag de expo van Lies Vanloocke opent.

Een vol weekend, een openingsweekend, EINDELIJK!

Tickets Geike Arnaert: https://www.gildhof.be/

Tickets Julian Hetzel, Apéro en Open Monumentendag: https://tickets.malpertuis.be/

Voor meer info: maud@malpertuis.be