Olivetti 82

27 jaar geleden kroop acteur Bob De Moor in de huid van het personage Bernard Van de Wiele van schrijver Eriek Verpale. 116 voorstellingen lang hield Olivetti 82 de Vlaamse en Nederlandse cultuurcentra in de ban. Na al die jaren kroop De Moor opnieuw achter de typmachine voor een laatste zegetocht van deze meeslepende vertelling. Op donderdag 2 april strijkt hij voor een aller laatste keer met zijn Olivetti 82 in Theater Malpertuis neer. 

“Wat Bob doet is adembenemend. Anderhalf uur lang zuigt hij je mee in een tunnel.” - Fred Six, De Standaard

OVER BOB DE MOOR
Bob De Moor (1949) is al van in het prille begin een fundament van Theater Malpertuis. Eerst als acteur, daarna als artistiek leider (2002-2009). Hij speelde in voorstellingen als Gloed (Sandor Marai), Het einde (Samuel Beckett) en Les in hysterie (Erik De Volder). Na Malpertuis is De Moor bezieler geworden van het Vernieuwd Gents Volkstoneel waarmee hij, samen met vaste tekstschrijver Jo Van Damme, het genre een hernieuwde erkenning meegaf.