Belgische première 'The exact position of things' - Nicole Beutler

Steff Nellis ging in gesprek met Nicole Beutler, lees het volledige interview hier

 

In het verleden bouwde Nicole Beutler een trouwe band op met Theater Malpertuis. Niet alleen wordt haar werk er op regelmatige basis getoond, Malpertuis was ook co-producent van de voorstelling 4:Still Life (2013). Piet Arfeuille verwoordt zijn fascinatie voor het werk van Beutler als volgt: "Haar werk bevat een trefzekerheid en een detaillering die ik niet vaak zie, het is intens emotioneel en de hunker naar samenzijn en harmonie is voortdurend voelbaar."

Ook The exact poisition of things wordt weer een samenwerking met Theater Malpertuis. Beutler inspireerde zich voor deze voorstelling op een documentaire over de ziekte van Alzheimer, waarin een vrouw niet langer haar eigen naam kent. De voorstelling toont een constant verlies van greep op de werkelijkheid en de poging om alsnog te overleven door zich vast te klampen aan bekende rituele en dwangmatige routine. Wie houdt immers niet vast aan het bekende, uit angst voor het onbekende?

Imperfectie raakt mij. Knulligheid, de kwetsbare mens. Het is triest, maar ook heel grappig soms. Lijven vol verhalen wil ik zien. - Nicole Beutler

Deze voorstelling valt binnen de programmatie van Next Festival.