Fotograaf Fred Debrock genomineerd met fotoreeks 'Beginners'

HOPPER IN SCÈNE

Eenzaamheid, verlangen, seks, eenzaamheid, nog meer seks, een vrouw vastgebonden aan een tafelpoot en een jongen die zijn tanden poetst. De personages in de voorstelling Beginners van het Tieltse Theater Malpertuis (regie: Nathalie Teirlinck en Piet Arfeuille), die het afgelopen seizoen op tournee was, zijn vastgelopen in relationele routine en begraven dromen. In een immens decor vloeien hun verhalen samen. 

De Standaard-fotograaf Fred Debrock legde de productie vast en is nu met zijn fotoreeks genomineerd voor de tweejaarlijkse Theaterfotografie Prijs. De jury noemt de serie 'hopperiaans'. 'In deze serie zit werkelijk in elke foto een verhaal. Het prikkelt de fantasie en bij elke foto word je nieuwsgieriger en hongerig naar meer', schrijft de jury nog. De prijs wordt in september uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater. 

Debrock acteerde zelf tien jaar lang bij theatermakers als Alain Platel en Arne Sierens. Tussendoor fotografeerde hij de tournees, maar ook filmsets en andere theaterstukken. In 2016 en 2017 won hij de Belfius-persprijs voor Best foto, onder meer met een reeks over het bezoek van Donald Trump aan ons land. 

Bekijk de foto's van Fred Debrock via de archiefpagina van de productie Beginners.