Workshop Beckett

 

PROGRAMMA
Van 17u tot 19u buigen we ons over Becketts beroemde tragikomedie Wachten op Godot. Vlaams theatercriticus en filoloog Johan Thielemans analyseert de tekst en gaat met liefhebber en geïnteresseerden in gesprek over de kenmarken van de tekstpartituur en hoe die de richting kan wijzen voor een enscenering. Wilt u optimaal genieten, dan is het vooraf lezen van de tekst aangewezen, zoniet noodzakelijk. Wil u de tekst op mail ontvangen, dan kan u dat aanvragen bij paulien@malpertuis.be.

Tussen 19u en 20u30 kan u napraten en ter plekke eten en borrelen.

Om 20u30 volgt de presentatie van Eindspel-Beckett / A Case Study

Om 21u45 start de aftertalk met radio Klarapresentator Bart Stouten, die in het begin van de jaren 90 intensief contact had met zowel de neef van Samuel Beckett als diens maitresse Barbara Bray. Talloze geheimen wil hij verklappen uit die ontmoetingen en de correspondentie die daaruit voortgekomen is. Zijn vertelling werpt een uniek licht op de persoon van Beckett en de ontstaansgeschiedenis van zijn beroemde toneelstukken.

HOE INSCHRIJVEN?
Prijsformule 1 Workshop Godot + Eindspel-Beckett / A Case Study: 35 euro.

Voor OPENDOEK leden: 25 euro. 
Prijsformule 2 Workshop Godot + eten + Eindspel-Beckett / A Case study: 45 euro.

Voor OPENDOEK leden: 35 euro. 
Reserveren via tickets.malpertuis.be vóór 17 november 2019.

 

OVER SAMUEL BECKETT
Samuel Beckett (1906-1989) is beroemd geworden met toneelstukken als Waiting for Godot en het minstens even spitante Endgame. Voor Beckett bestond er niets geestigers dan ongeluk. Dat is voelbaar in de teksten die de personages spreken, maar ook in de situaties die uitzichtloos repetitief zijn en het wezen van de wanhoop blootleggen op een trefzekere en herkenbare manier.

Lees meer over de voorstelling Eindspel-Beckett / A Case Study.