Ingrid De Vos maakt docufilm 50 jaar Malpertuis

13/11/2017

Naar aanleiding van onze 50ste verjaardag hebben we aan actrice en reportagemaker Ingrid De Vos gevraagd om een docufilm te draaien over de geschiedenis en toekomst van Theater Malpertuis. De Vos is sinds jaar en dag lid van de Raad van Bestuur, acteerde veel in de beginperiode van Malpertuis en maakte voor VTM de reisdocumentaires Vossenstreken. De opnames voor de docufilm zijn voor de zomer gestart: theaterfragmenten uit de oude doos en interviews met diverse acteurs vormen het vertrekpunt. 

Op zaterdag 9 december gaat de docufilm in première op de feestelijke zitting voor genodigden en in het bijzijn van minister van Cultuur Sven Gatz. Op een latere - nog te bepalen - datum krijgen ook alle andere toeschouwers de kans om de film te zien in Theater Malpertuis tijdens een publieke vertoning.