Belgische NEXT-première in Malpertuis: Traumboy

27/10/2017

"Traumboy is voor alles een pleidooi voor vrijheid: laat mij zijn wie ik ben." (Volkskrant)

De Zwitser Daniel Hellmann is zowel prostitué als performer en in Traumboy brengt hij die twee ambten in verbinding met elkaar: de voorstelling is een beklijvende lecture performance over het reilen en zeilen van een sekswerker.

"Heel erg verschillend zijn beide jobs ook niet," legde Hellmann eerder uit aan de Britse krant The Independent. "Performen en jezelf prostitueren vooronderstellen allebei dat je heel even pretendeert iemand anders te zijn, en op die manier stellen ze je in staat méér te worden dan slechts één fragment van jezelf."

Hellmann schaamt zich niet voor zijn sekswerk, wel integendeel: aan de hand van een eerlijk en ontwapenend betoog wil hij de prostitutie uit het verdomhoekje halen, evenwel zonder de wanpraktijken goed te praten.