Masterclass Viviane De Muynck

>

Neem deel aan de masterclass van Viviane De Muynck. Je krijgt er de kans om kennis te maken met de uitgesproken visie van deze gerenommeerde actrice met een indrukwekkend palmares.

 

MASTER VIVIANE DE MUYNCK

De Muynck studeerde aan het Conservatorium van Brussel. Vanaf 1980 was ze lid van het collectief Mannen van den Dam. In 1987 ontving ze de ‘Theo d’Or’ voor haar rol van Martha in Who’s Afraid of Virginia Woolf? Begin jaren ’90 ontmoette ze Jan Lauwers van Needcompany met wie ze sindsdien een boeiend parcours heeft afgelegd. Ze speelde met grote regelmaat in film- en televisieproducties en werd tweemaal genomineerd voor het ‘Gouden Kalf’. In Malpertuis creëerde ze samen met Tom Lanoye en Piet Arfeuille ‘GAZ. Pleidooi van een gedoemde moeder.’

 

PROGRAMMA

Voor de masterclass zal De Muynck werken met één van haar lievelingswerken ‘The 4 Quartets’ van T.S.Eliot (Amerikaans-Brits dichter en cultuurfilosoof, 1888-1965). ‘The 4 Quartets’ bestaat uit 4 gedichten die elk gewijd zijn aan één van de vier elementen. Naast een meditatie over het wezen van de tijd, weerspiegelt het werk de zoektocht van de mens om zich te profileren tegenover de wereld om hem heen. Hoe maak je dat materiaal persoonlijk? Hoe maak je van het woord vlees? En hoe laat je de denkende en struikelende mens zien in een theatercontext?

 

PRAKTISCH

Deze vijfdaagse masterclass gaat door van maandag 4 tot en met vrijdag 8 maart 2019, telkens van 10u00 tot 17u00 in Theater Malpertuis, Stationstraat 25, 8700 Tielt. Dagelijks zijn er twee werkblokken met een lekkere lunch tussenin. Op woensdag 6 maart is er een diner en filmavond voorzien, waarop alle deelnemers bij voorkeur aanwezig zijn.

 

STEL JE KANDIDAAT

Stuur tegen ten laatste 11 februari een mail naar maud@malpertuis.be met een beknopt cv en een korte motivatie voor deelname aan de masterclass (maximum 1 A4). Je komt in aanmerking wanneer je als acteur en/of maker in de praktijk staat. Er is geen leeftijdgrens. Geselecteerde deelnemers krijgen kort na 8 februari een bevestiging en meer informatie. Deelnemers krijgen een onkostenvergoeding van 50 euro per dag. Slaapgelegenheid in Tielt kan geregeld worden.

Fred-Debrock